Frankensteins? Industrial Revolutions? Frankenstuffies!๐ŸงŸโ€โ™€๏ธ๐Ÿญ

Hello internet,ย  as our last project ended the first individual project of the year came โ€”ย  The raise of the Frankenstuffies! the project where we learned about all the Industrial Revolution around to world about the 17 century. For this project, our driving question is: How do revolutions transform the world? With the question in mind, we started the project by torning stuffies apart creating a new one!

IMG_2849

Since this is a individual project we had to do everything by ourselves, we name our frankenstuffies, wrote their bio, and learned about what life was like a little bit before that time period which honestly was super different and I think the world grew a lot since then. There we started to plan out our story, we had our classmates peer critic our story and shorten our story so it fits in a 3-5min video which got a very decent mark on. I end up changing my character a lot from its original bio, which I thought was totally fine because a lot of other people did too. Though, I did also keep little bits of the original bio and story. ย Then, I wrote my screenplay, then changed that into a storyboard to plan out every shot I would be using for my final film.

The curriculum competencies are:

Creative Communicator: How might I use technology to create and communicate?

Establish Historical Significance: How do we make choices about what is worth remembering?

Analyze Cause and Consequence: Who or what influenced events to occur and what were the consequences of those events?

Designing Texts: Have I used writing and design processes to plan, develop, create, and refine engaging and meaningful texts considering purpose, audience, and message?

Comprehending Texts: Have I applied a variety of strategies to comprehend texts and express an understanding of how texts use features?

I learned lots of stuff during this project, like the how a formal screenplay is wrote and the different industrial Revolutions that happened in the pass hundreds of years, how many countries when thought almost the same things. The answer for the driving questions I learn through out this project is: Revolutions transform the world through the change of a system to a more efficient form. This system spreads through both societies and industries. Therefore causing a fundamental change in trade, power, and causing mass migration and immigration.

Anyways thatโ€™s it for this post enjoy the rest of your day/ night, peace out!

 

bloopers below

IMG_3072

IMG_3079

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *